Eroblogger

Alles voor hem en haar

Te snel klaar komen is voor niemand prettig, het is voornamelijk bij veel mannen (gemiddeld 20 tot 30 procent) een probleem. Het laatste wat je wilt is dat dit een probleem word in jullie relatie. Het nadeel van vroegtijdig klaarkomen is dat jullie beide niet voldoende bevredigd worden, en dit kan stress met zich mee brengen.

Vroegtijdig klaar komen kan met psychotherapie behandeld worden.

Een ander aantal manieren die je zelf zou kunnen uitproberen zijn bijvoorbeeld:

– De knijptechniek. De knijptechniek pas je toe tijdens de seks, vlak voor dat je voelt dat je klaar gaat komen. Op dat moment knijp je voorzichtig met 2 vingers het uiteinde van je penis( de plaats waar de eikel en de schacht samenkomen) enkele seconde vast. En ga dan na ongeveer een halve minuut weer verder.

– Ook kan je de mogelijkheid nemen om je zelf te laten klaar komen. Maar elke keer stop je dan op het moment dat je voelt dat je klaar gaat komen. Laat het gevoel dan een beetje weg zakken om vervolgens weer door te gaan. Dit doe je dan meerdere keren achter elkaar. Je zal merken dat hoe vaker je dit doet, hoe meer controle jij over je orgasmes krijgt.

Als je het prettig vind kan je ook tijdens de seks speeltjes gebruiken, denk dan aan bijvoorbeeld een masturbator. Deze kunnen je prima helpen bij het trainen van je uithoudingsvermogen.

Er zijn orgasme vertragende condooms en sprays. Mogelijk is dit de moeite waard om te proberen.

Probeer hoe dan ook altijd samen plezier te hebben tijdens de seks, geniet van elkaar en ga zeker niet overhaast te werk. Uiteindelijk is het voor iedereen prettig om zo lang mogelijk van die heerlijke vrijpartij te genieten.

Als je zelf niet uit komt, ga dan langs je huisarts, deze kan je doorverwijzen en weet dat je jezelf hier nooit voor hoeft te schamen.