Lelystad

Heb je een leuke date te pakken dan is het zeker erg leuk om eens door Lelystad te gaan wandelen. Hier kan je met jouw dat vele leuke dingen beleven waar jullie vaak nog aan terug kunnen denken. Wat dacht je van Batavia stad? Dat is een leuke fashion outlet waar je leuke kleding kan scoren. Het is namelijk ook vernoemd naar het schip de Batavia!. Hier kan je voor leuke koopjes gaan. Het ligt dan ook gelegen aan het marker meer. Dat is zeker iets wat je samen met jouw date niet over mag slaan als je in Lelystad bent.

Vele mensen gaan hier speciaal voor naar toe om de leuke koopje te bemachtigen en natuurlijk ook om het mooie schip te bekijken. Wat ook heel erg leuk is om samen met jou date te doen is naar het natuurpark Lelystad te gaan. Daar vind je dieren die je niet vaak in het wild zal zien zoals de bever, edelherten wilde zwijnen en nog veel meer. Ben jij of jouw date een natuurliefhebber dan is het zeker een aanrader. Het gebied is dan ook 400 hectare groot en kan je samen met jouw date een dag verblijven. Ondertussen even uitpuffen op een bankje of ergens wat gaan drinken in het park om een beetje bij te praten. Hoe romantisch kan het zijn om elkaar dan in de ogen te kijken? Wil je liever met jouw date naar een leuke museum, dan mag je Aviodrome zeker niet overslaan. Dit is een luchtvaart museum waar je vliegtuigen kan bezichtigen.

Er is ook een filmtheater gevestigd en een leuk restaurant waar je samen met jouw date van een heerlijke maattijd kan genieten. Lelystad kent vier grote winkelcentrums. Zal lastig warden om met jouw date ze allemaal op 1 dag te gaan bezoeken maar samen even lekker winkelen moet zeker erg leuk zijn. De oudste winkelcentrum is Lelycentre. Voor jou en jouw date vast iets leuks te vinden of gewoon al leuk om even alles te bekijken. Daarnaast heb je ook nog het hoofdwinkelcentrum Stadshart. Deze winkelcentrum is nog verder in uitbouw. Dit is ook heel gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer voor als jullie geen zin hebben om te zoeken met de auto. Toch liever de auto dan is er ruim voldoende parkeerplek. Wil je liever lekker op een terrasje zitten om jouw date beter te leren kennen, daar is natuurlijk ook genoeg van te vinden. De Eetalage is een hele leuke plek om te zitten en meteen maar een hapje te eten als jij en jouw date trek hebben. Zo hebben ze zelf gemaakte taarten en is veel biologisch te bestellen.

Veel wat op de kaart staat is ook glutenvrij te bestellen. Zo kan je aangeven wat jij of jouw date het liefste zou willen hebben. Zo kan je ongestoord lekker genieten van al het heerlijks wat ze daar hebben. Hoe romantisch kan het zijn met een glaasje wijn of bier? Liever geen alcohol! Er is ook gewoon fris of sapjes te bestellen. Er is een mooi buitenterras waar je heerlijk kan zitten en genieten van jouw date. Hebben jij en jouw date een heerlijke dag gehad en hebben honger voor in de avond zijn er genoeg restaurants te vinden. Er is zoal een chinees, visrestaurant, Italiaansen een japanner waar je heerlijke sushi kan eten. Lukt het jou of jouw date om met stokjes te eten? Gelukkig zijn er ook vele restaurants waar je een heerlijk stukje vlees kan eten of vegetarische producten. Restaurant Silver is dan zeker een aanrader om lekker te gaan eten.

Het is daar goed maar ook een beetje betaalbaar. Zo hou je wat meer geld over om andere leuke dingen te kunnen doen met jouw date. Zijn jij en jouw date ver van huis en zijn jullie moe van een lange dag, zijn er ook goede hotels te vinden in het centrum van Lelystad. Daar kan jij met jouw date nog even nagenieten van een mooie dag en ‘s morgens weer uitgerust verder gaan. Niet alles is namelijk in 1 dag te bezichtigen en misschien willen jij en jouw date wel langer nog van elkaar kunnen genieten. Een mooi hotel is het Apollo hotel. Het ligt vlakbij gelegen aan Bataviastad en het luchthaven. Kamers bieden centrale verwarming en een badkamer en natuurlijk een heerlijk bed om goed op uit te rusten. Ook is er in het hele hotel gratis wifi, zeker niet onbelangrijk in deze tijd. In de ochtend kunnen jij en jouw date er gezellig ontbijten en verder bespreken wat de dag gaat brengen. Er is namelijk echt heel veel te doen in het leuke en mooie Lelystad. Ben je dan toch met jouw date in Lelystad dan is het ook heel leuk om de zuil van Lelystad te bewonderen op het stadhuisplein in het centrum ven Lelystad. Hoe leuk is het om daar een paar leuke foto’s te maken van jou en jouw date.

Is echt een mooi bezienswaardigheid wat je zeker niet over mag slaan. Deze zuil is gemaakt door Hans van Houwelingen en is 30 meter hoog. De zuil is gemaakt van Deze basaltkeien staan symbool voor de keien waar de dijken rond de Flevopolder van zijn gemaakt. En boven op de zuil kwam een beeld van Cornelis Lely, de naamgever van de stad en de ‘architect’ van de Flevopolders. Ook heel leuk om naartoe te gaan is de bioscoop met jouw date. Samen dicht tegen elkaar naar een mooie film kijken. De bioscoop is gelegen in Lelystad onder de naam Agortheater. Vergeet vooral de popcorn niet waar jij en jouw date samen van kunnen eten. Hopelijk kunnen jullie vele mooie foto’s maken waar jij en jouw date later nog naar terug kunnen kijken op een onvergetelijke dag in Lelystad.  Heerlijk om samen op de bank de mooie momenten weer naar boven te kunnen halen en wie weet willen jullie dan graag nog eens alles gaan bezichtigen op de mooie plekjes waar jij en jouw date zijn geweest toen de liefde tussen jullie begon.