Groningen

Of je nou een romantische overnachting wil plannen in Groningen of dat je voor het weekend leuke ideeën zoekt, we hebben hier een lijstje met de meest romantische uitjes en dingen om te doen in Groningen, zelfs bij slecht weer zijn er leuke dingen om te ondernemen. Zo kan je in Groningen heerlijk dineren voor twee in het ’t Feithuis, dat is zeker een goede optie en ligt in het hartje van Groningen met een prachtige binnentuin en zelfs in het centrum van de stad een rust geeft om heerlijk met je date te kunnen genieten.

Wat ook een erg leuke locatie is om met je date naartoe te gaan is het Goudkantoor, een lief vrijstaand gebouwtje met een aantal verdiepingen, daar serveren ze een heerlijke lunch. Of wil je gewoon een lekkere ongezonde burger eten met je date, dan kan je ook zeker terecht bij Pappa Joe.

Daarnaast heb je ook hele romantische overnachtingen in Groningen waar je met je date kan verblijven. Wat leuk is om in de nacht te doen, bijvoorbeeld een kroegentocht houden, want in Groningen heb je een tal van kroegjes heel gezellig om een drankje te doen, zoals Chupitos bijvoorbeeld. Wil je een avondje uit met je date, dan kan je hem of haar meenemen naar Holland casino, wie weet haal je samen wel de jackpot in huis en kan er niet meer geluk bij dan dat samen te winnen met jouw perfecte date! Wil je liever een actieve date dan is disco bowlen in Groningen ook erg leuk om te doen, het is zeer zeker een actieve date en super gezellig met discolichtjes en verschillende soorten muziek, het is er altijd erg druk.

Wat ook zeker een bezoekje waard is, is De Prinsentuin, dat is namelijk een hele leuke locatie om te wandelen, zeker als het heerlijk weer is en je dan daar op een terrasje kan zitten en genieten van een bakje koffie. Wat ook heel erg leuk maar zeker ook romantisch is om te doen, een prive sauna huren met je date, dat kan namelijk gewoon in Groningen, daar hoef je ook niet bang te zijn dat je bekeken wordt door andere mensen omdat het volledig afgesloten is, romantischer kan je het bijna niet maken met je date!

Kortom kan je zeker met je date leuke plekken vinden in Groningen en wil je nou echt niet alles van het bovenstaande ondernemen, dan kan je altijd nog kiezen om een avondje te gaan poolen daar kan je iedere dag van de week terecht in Cue Action, deze is altijd open en daar kan je zelf wat nuttigen tijdens een pool avondje. Wat ook zeker leuk is om te doen met je date, als hij of zij van kunst en cultuur zal houden, is een dagje het Gronings museum bezoeken, dat mag zeker niet aan je uitje ontbreken mocht je toch in de buurt zijn en je date mee wil nemen naar een speciaal plekje! Groningen vindt zelfs een bioscoop. Heel ouderwets maar het zeker altijd goed zal doen is samen een filmpje pakken, de meeste kiezen dan voor een romantische film en naar afloop een hapje te gaan eten in een restaurant, maar tegenwoordig kan je in een bioscoop ook van alles nuttigen, zo zit je al snel vol als je samen van een flinke bak popcorn eet tijdens de film, heel romantisch en gezellig om te doen. Wist je trouwens dat in Groningen het ook leuk is om de kleine markten te bezoeken met je date? Gewoon heerlijk een dagje de markten arm in arm afstruinen op zoek naar iets wat je eigenlijk niet nodig hebt, intussen hier en daar even een bakje koffie doen of gewoon een drankje en een tosti eten, heel gezellig en zo kom je samen met je date ook de dag door!

Intussen kan je er heerlijk shoppen met je date in het Groningse go- to starten, zoals de Herenstraat en de vismarkt of de Zwanenstraat, al deze straten hebben tal van winkeltjes met kleding en schoenen of zelfs kleine hebben dingetjes die je normaal niet zou kopen, maar als je met je date op pad bent, wil je hem of haar het hof maken en natuurlijk verwennen met iets wat jij voor hem of haar gekocht heeft en jullie nog vele dagen zullen terug denken aan deze leuke date. In Groningen kan je met jouw date ook het theater bezoeken of misschien naar een muziek theater gaan of cabaret voorstelling gaan, zodat je een leuk uitgevoerd toneel kan zien, wil je samen met jouw date lachen deze dag, dan is een cabaretier voorstelling zeker een aanraden, daar ga je weg met pijn in je buik van het lachen.

Wist je trouwens dat in Groningen de Martinitoren staat? Die mag zeker niet in het lijstje van dating ontbreken want daar kan je samen met je date de bijna 100 meter hoge toeren beklimmen en van het prachtige uitzicht genieten, daarboven zelfs even tot rust komen, want die de 100 meter hoge toren beklimt heeft aan het einde van de rit echt even de tijd nodig om bij te komen van deze hoge klim. Je kunt ervoor kiezen om een rugzakje mee te nemen met een hapje en een drankje en deze bovenaan de toeren te nuttigen, eigenlijk ook heel erg romantisch met het prachtige uitzicht wat het biedt!

Wat ook erg leuk is om te doen in Groningen en dat kan je daar zeker doen, is schaatsen, dus wil je met jouw date een dag vol plezier hebben, neem dan je schaatsen mee en ga een lekker stukje schaatsen, ook daar kan je een hapje en drankje nuttigen in het sportcentrum  Kardinge. Ga je daten in Groningen? Dan weet je zeker dat met al deze tips een date geslaagd zal zijn en je verzekerd bent van een vervolg als je jouw date het hof maakt met een van deze leuke tips!