Haarlem

Het is al een tijdje geleden dat je een date gehad hebt, maar nu heb je toch echt raak geschoten! Je hebt een leuke single man of vrouw leren kennen en jullie willen elkaar graag ontmoeten. Hij of zij wil graag dat jij kiest waar jullie heen gaan in de stad Haarlem. Je wil natuurlijk een eerste date bedenken dat jullie beiden niet snel meer zullen vergeten. Om je hierbij te helpen hebben we de vijf leukste date plekjes van Haarlem verzameld! Zijn jullie beiden geïnteresseerd in historie, kunst en wetenschap? Breng dan een bezoekje aan het oudste museum van Nederland! Het Teylers Museum in Haarlem is opgericht in 1784 en is gelegen in een monumentaal pand aan rivier de Spaarne.

Het Teylers Museum is het enige museum ter wereld met een authentiek gebouw en interieur uit de 18e eeuw. Waan je dus samen met je date in de geschiedenis, terwijl jullie genieten van elkaar en de verschillende adembenemende tentoonstellingen. Zodra jij en je date de prachtige Bavo kerk binnenstappen, wanen jullie je in de 14e en 15e eeuw. Dit bijzondere gebouw in laat-gotische bouwstijl omringt een 75 meter hoge toren en straalt Haarlemse historie uit. Bewonder samen met je date het prachtige Müller-orgel uit 1738 en geniet van de vele familiewapens en andere illustraties die deze kerk bevat. Tijdens jullie date in Haarlem mag een bezoekje aan deze machtige oude kerk niet ontbreken! Aan historie ontbreekt het niet in Haarlem er is genoeg te zien en zo kun je zelfs al een tweede date plannen als de eerste al zo geslaagd is..

Zo kunnen jij en die leuke single man of vrouw terugreizen naar de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum. Wie wil er nou niet een stukje geschiedenis op doen en samen met jouw date terug gaan in de tijd om te kijken hoe onze voorvaderen hebben geleefd. Dit museum is trouwens vernoemd naar de beroemdste kunstenaar van Haarlem en bevat honderden schilderijen en producten afkomstig uit verschillende eeuwen. De oudste schilderijen dateren zelfs uit de 16e eeuw! Ga dus samen met jouw date terug in de tijd tijdens dit bijzondere uitje! Ben je graag één met de natuur en wil je dit met jouw date delen? Breng dan eens een bezoekje aan de Stadskweektuin. Deze tuin is tussen 1910 en 1912 aangelegd door de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Ontdek de vele verschillende soorten inheemse en exotische planten en bomen of loop een rondje door de tentoonstellingsruimte.

Hier kan je zelfs ergens in een klein restaurantje wat eten en drinken, of je neemt een kleedje mee en gaat tussen de mooie planten en bloemen zitten en neem een klein rugzakje mee, zodat je heerlijk kunt genieten met jouw date van het mooie weer en alles over elkaar te weten komen door elkaar vragen te stellen en kijken waar jullie interesses naar uit gaan. Er is geen betere manier om elkaar te leren kennen, mits je niet bang bent om je handen vuil te maken! Ben je geïnteresseerd in psychiatrie door de eeuwen heen? Ontdek dan samen met je date hoe het Nederland van vroeger omging met psychiatrie en ontdek de stereotype beelden in het Dolhuys. Dit museum bevat vele bijzondere exposities over psychologie en het menselijk brein. Als jullie op zoek zijn naar verdieping en verkenning van elkaar, is dit uitje met jouw date een gegarandeerd succes!

Maar pas op; laat je niet gek maken door die vlinders in je buik! Want ook deze kunnen de overhand nemen en dan kan je elkaar misschien niet meer los laten. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een keer naar de bioscoop te gaan, ook in Haarlem kan je met jouw date een avondje film kijken, heel romantisch maar vaak wel wat stil uitgevallen als je echt in een spannende film zit! Na afloop kan je er altijd voor kiezen om jullie samen in het uitgaansleven te bevinden waar je tal van kleine cafeetjes hebt waar het tot de late uurtjes heel gezellig zal zijn, in Haarlem is namelijk dag en nacht wat te doen en je zit daar zelfs heel dichtbij Amsterdam mocht je toch even de stad Haarlem uit willen gaan! Kies je er toch voor om gewoon romantisch en gezellig een wandeling te maken door Haarlem, dan kan je bijvoorbeeld eens naar de markt gaan of misschien een wandeling door het park maken, een date door het park doet het altijd goed en zo kun je elkaar nog beter leren kennen en het rustig tot je te nemen omdat je geen last hebt van andere mensen, natuurlijk zijn er veel wandelaars en zeker met mooi weer zijn er veel mensen buiten, des te gezelliger het is in de omgeving!

Wist je trouwens dat Haarlem echt hele oude herenhuizen heeft die je echt door heel Haarlem kan zien? Ook dat is natuurlijk altijd leuk om eens langs te wandelen en zo te kijken of je een stukje geschiedenis terug kan vinden die aan de huizen vast zitten, zo heb je bijvoorbeeld nog een heel oud steniging monument en als je goed zoekt dan vind je deze bij een van de grote herenhuizen in Haarlem, ook heel mooi om eens te zien, heel naar wat er natuurlijk gebeurd is, maar toch de geschiedenis eens terug te halen! Wat ook heel erg leuk is om eens iemand mee op date te nemen is de Grote Markt in Haarlem, daar heb je tal van leuke tentjes met heerlijke geserveerde wijntjes, daar kan je bijna anoniem met jouw date lekker rustig zitten en verschillende soorten wijnen proeven. Je hebt daar bijvoorbeeld de Viqh en wat veel mensen niet weten is dat je daar ook boven kunt zitten, niemand die je ziet en niemand die je lastig kan vallen, dus een heerlijke romantische date is daar zeker geschikt voor! Je wil jouw date het gezellig maken en niet lastig maken door allemaal langslopende mensen, dus dit is zeker eentje die in het rijtje thuishoort van de top 5 beste dating plekken van Haarlem!