Heerenveen

Voor de beste dating plaatsen van Nederland moet je beslist in Heerenveen zijn. Houden jullie van actief bezig zijn? Ga dan een middagje schaatsen met jouw date in Thialf in Heerenveen. Je kunt ter plekke schaatsen huren en een rondje maken op de 400 meter baan die je altijd op televisie ziet. Niet zo’n held op het ijs? Geen zorgen natuurlijk! Dat is natuurlijk een goed excuus om elkaars hand vast te houden om overeind te blijven.

Een dagje wadden is altijd fijn. Neem je date mee naar één van de Friese eilanden om lekker uit te waaien op het strand, of maak er een gezellige fietsdate van om elkaar al kletsend beter te leren kennen. Jullie kunnen in een van de dorpen nog lekker wat eten of drinken, of gewoon even een stukje wandelen en de fietsen ergens neerzetten, voordat jullie de boot terug nemen naar het vasteland. Je kunt makkelijk een bootticket kopen bij Holwerd of Harlingen, afhankelijk van je bestemming. In Leeuwarden kun je Aquazoo vinden; hét leukste dierenpark van Friesland, beslist eens leuk om met jouw aanstaande date naartoe te gaan en een kijkje te nemen. Je kan samen genieten van de spetterende zeeberen show, of dieren van dichtbij bekijken, dit is een van de uniekere punten van het park. Na het bezoekje aan Aquazoo kunnen jullie nog het centrum van Leeuwarden in om daar lekker bij te komen met een hapje en een drankje. Friesland kent verscheidene mooie natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met je date.

Organisatie It Fryske Gea beheert 58 natuurgebieden, genoeg keuze dus! Samen met je date kun je genieten van bossen, meren of heiden, de keuze ligt bij jullie! Houden je date en jij van geschiedenis en oude steden? Stavoren is dan de plek voor jullie om echt eens te gaan bezoeken en de geschiedenis terug te halen. Dit is namelijk de oudste stad van Friesland en de eerste Nederlandse gemeenschap over het Vrouwtje van Stavoren. Toch liever het water op? Stavoren biedt verschillende mogelijkheden om te gaan varen, bijvoorbeeld op een echt Fries skûtsje. Zo’n date vergeet je niet snel! Want dit is ontzettend romantisch en heel erg gezellig om samen met je date eens te ondernemen! Je kan eventueel een tasje meenemen met wat eten en drinken zodat je onderweg samen iets kunt nuttigen. Zo heb je natuurlijk nog veel meer leuke en nuttige dingen om te doen in Frielans, want Heerenveen heeft ook het van der Valk hotel met suite en jacuzzi, heerlijk om een romantische date te hebben als je elkaar al wat beter kent en een overnachting wil plannen voor jullie beide!

Wil je toch liever iets anders met jouw date? Dan is een dagje wellness natuurlijk ook eens leuk om samen met jouw date te ondernemen! Elkaar laten verwennen en helemaal tot rust komen op deze ideale plek bij Wellness & Beauty de Woudfennen, een heerlijk dagje relaxen met het bijbehorende hotel is zeker een aanrader! Wist je dat er ook een hele mooie picknick tuin is de Prinsentuin? Neem je picknick mandje mee en een kleedje of koelbox om je drankjes in te bewaren of misschien wel een lekker wijntje mee? Want de Prinsentuin in Leeuwarden net een stukje rijden buiten Heerenveen is een prachtige locatie om heerlijk met jouw date weg te dromen en genieten van elkaar.

Wil je toch met jouw date liever overnachten in een droomomgeving, dan kan dat in de Havenkraan van Harlingen bijvoorbeeld, de kraan is namelijk omgebouwd tot een prachtig appartement en beschikt over de benodigde faciliteiten, je kan de reusachtige kraan zelf draaien en zo samen met jouw date het gewenste uitzicht bepalen. Om nog even terug te gaan in de geschiedenis is het zeer interessant om met jouw date op bezoek te gaan bij het Fries museum mocht jij of jouw date van kunst houden dan kan je hier in dit schitterende pand onder andere de tentoonstelling van alma Tadema bewonderen.

Mocht jouw date in de zomer plaatsvinden en het is prachtig weer, dan is beachclub Lemmer ook zeker eens een aanrader om samen met jouw date naartoe te gaan, want je kan daar een heerlijk relax dagje hebben aan het strand nabij Heerenveen. Bij Beachclub Lemmer kan je namelijk op het terras ook een drankje doen of heerlijk dineren met jouw date en genieten van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer. Bij elven kan je genieten van de beste gerechten, drankjes en panoramisch uitzicht over Leeuwarden. Des al niet te min bezit het restaurant 1 Michelinster.

Mochten jij en jouw date liefhebbers zijn van cocktails dan is de skabar een aanrader om een heerlijke cocktail te drinken. Wil je met jouw date een leuke Active date hebben dan is het Wadlopen ook weleens leuk om samen te ondernemen, voor de sportievelingen onder ons is wadlopen een leuke originele date. Hierbij lopen jullie namelijk bij laag water van Friesland naar een van de Waddeneilanden tijdens laagwater. Een ervaring om nooit te vergeten! De tours variëren in zwaarte en duur, er is voor ieder wat wils. Elkaar leren kennen terwijl jullie genieten van al het moois om je heen. Echt een aanrader! Wil je samen met jouw date een gokje wagen op het water, dan is het laatste idee voor een date in Friesland om een Active date te nemen waar het zeilen bekend staat, zeker op een warme zomerdag is dit ontzettend leuk om eens lekker te gaan zeilen met een zeilboot.

Heb je geen vaarbewijs of kan je niet varen, dan kan je bij de vele Friese meren een bootje huren en je date meenemen op het water, misschien een kapitein die het bootje voor jullie van besturen zodat je samen met jouw date romantisch achterin kan zitten en met de wind door jullie haren kunnen genieten van de mooie en rustgevende omgeving op een van de Friese meren. Dit moest haast wel een geslaagde heerlijke date gaan worden voor een dagje zeilen op een van de mooist Friese meren van Friesland!