Leeuwarden

Wil jij op de eerste dag van jouw date een goede indruk achter laten, laat jouw date dan de leukste en mooiste plekjes van Leeuwarden zien. Je kan er samen met jouw date een hele volle dag van maken. Misschien leuk om te beginnen om eerst ergens wat te gaan drinken om erachter te komen wat jij en jouw date leuk vinden om te doen. Een leuke plek is Brasserie Spiegelaar. Je kan met jouw date er iets drinken en ze hebben er ook een heerlijke lunch om de dag goed mee te beginnen. Het ligt gelegen in het centrum van Leeuwarden. Van daaruit kunnen jij en jouw date de tocht door Leeuwarden beginnen. Erg leuk om te doen met jouw dat is om naar de Blokhuispoort te gaan. Dit is een voormalige gevangenis waar je een rondleiding kan krijgen. Zo kunnen jij en jouw date zien hoe het eraan toeging in de gevangenis. Jij en jouw date mogen in alle kamers komen en zelf even op de directeurs stoel zitten.

Misschien leuk om te weten dat Herman Brood daar ook vast heeft gezeten. Wil je het nog spannender maken kan je er ook een nachtje blijven slapen maar dat zal je vast niet op de eerste date willen doen. Dat is misschien een leuke ervaring voor later om te weten hoe het in de nachten van de gevangenschap aan toe ging. Houden jij en jouw date van museums dan zijn daar ook genoeg van te vinden in Leeuwarden. Zo is er het Fries museum, natuurmuseum en nog veel meer te bewonderen. Dat zal vast niet allemaal op 1 dag lukken. Liever met jouw date een dagje shoppen ook daar is de mogelijkheid voor. Door het hele centrum van Leeuwarden zijn vele leuke winkels waar je van alles maar kan vinden. Misschien ook leuk om dan meteen maar een leuk souvenir te kopen voor jouw date!

Liever met jouw date naar de film? Bij het Wapen van Leeuwarden hebben ze een leuk arrangement. Koop een kaartje bij Filmhuis Slieker en je kan dan vooraf genieten van een heerlijke diner voor een leuke prijs. Dat is dus 2 vliegen in 1 klap. Tijdens het diner kunnen jullie gezellig verder kennis maken om tijdens de film te genieten van elkaars aanwezigheid. Er zal vast een leuke film draaien waar jij en jouw date naar willen kijken. Bij het Wapen van Leeuwarden hebben ze ook een heerlijk buitenterras die bij koud weer heerlijk verwarmd is. Hoe leuk is het om elkaar in de ogen te kijken tijdens een drankje? Houden jij en jouw date meer van de natuur dan is er in Leeuwarden wandelroutes te koop zodat jullie niet snel zullen verdwalen. Je ziet zo de mooiste plekjes van Leeuwarden. Leuk om misschien een picknickmand mee te nemen met veel lekkers zodat jij en jouw date op een rustig plekje even uit kunnen rusten.

Zo zijn er verschillende parken te vinden waar jij en jouw date heerlijk kunnen genieten van de rust. Denk daarbij aan het mooie Juliana stadspark of de prinsentuin. Nu wel hopen op lekker weer voor jou en jouw date zodat jullie lang kunnen wandelen en genieten van elkaar. Misschien is het ook erg leuk om De Oldenhove te bezichtigen. De Oldehove is een bijzondere toren die een lange geschiedenis kent. Het bakstenen gebouw werd in 1529 gebouwd en had ooit het statussymbool van de Friese stad Leeuwarden moeten worden. Uiteindelijk werd het een gebouw dat niet werd afgemaakt en scheef is achtergebleven toen hij wegzakte.

De toren zou ongeveer 120 meter hoog worden, maar helaas zijn ze niet verder gekomen dan 48 meter. Alle verhalen over de geschiedenis ervan kunnen jij en jouw date beleven tijdens een leuke rondleiding of tijdens een gave klim naar de top van de toren. Daar kan je ook meteen een groot deel van Leeuwarden zien. Hoop niet dat jij of jouw date last hebben van hoogtevrees want het is een aardige hoogte. Waarschijnlijk is het erg lastig om alles in1 dag te kunnen zien en is het misschien leuk als jij en jouw date een hotelletje pakken in het hartje van Leeuwarden. Zo kunnen jij en jouw date de volgende dag nog even verder genieten van alle dingen die jij en jouw date nog graag zouden willen zien. Het Oranje hotel is dan zeker een aanrader. Het ligt dicht bij het treinstation en ook met de auto is het gemakkelijk bereikbaar. Tevens heb je om het hotel gelijk allemaal leuke winkels en terrasjes.

Vlakbij het station is er ook een hele mooie Fontijn te vinden met de naam LOVE. Hoe mooi kan dat zijn om er met jouw date er even naar te kijken. Twee gezichten die gehuld zijn met water. De echte blikvanger van Leeuwarden en vanuit het hotel gemakkelijk om naartoe te lopen. Het hotel beschikt tevens over een restaurant. De kamers zijn erg mooi ingericht zodat jij en jouw date goed uit kunnen rusten om de volgende dag er weer goed tegenaan te gaan na een heerlijke ontbijt in het hotel. Bezoek dan ook eens de mooie kerken die Leeuwarden heeft. Sint-Bonifasiuskerk uit 1884 is al heel mooi om vanaf de buitenkant te zien. Wil jij en jouw date ook weten hoe het er vanbinnen uit ziet dan ben jij en jouw date zeker welkom. Genoeg mooie plekjes om foto’s te maken wat je zeker niet mag vergeten om later nog eens aan terug te denken. De mensen zijn heel vriendelijk in Leeuwarden en willen vast van jou en jouw date samen een foto maken. In de vele winkels kan je vast een mooi lijstje kopen en die een mooi plekje geven bij thuiskomst. Denk dat jij en jouw date een hele mooie en leuke tijd zullen beleven in het mooie Leeuwarden en er zeker nog vaker eens naar terug willen gaan om de bijzondere plekjes nog een keer te mogen beleven en mee te mogen maken na een lange tijd dat jij en jouw date bij elkaar zijn.