Amstelveen

In Amstelveen zijn meer dan 70.000 singles die nog geen leuke partner hebben gevonden, deze provincie ligt in Noord – Holland en is de perfecte dating stad die in ons rijtje thuis hoort! De stad dankt zijn naam aan de rivier de Amstel. Welvarende Amsterdamse kooplieden bouwden in de Gouden Eeuw aan de oevers van de Amstel hun buitenplaatsen. Een daarvan is landgoed Wester- Amstel, dat is een oude luister is hersteld en voor singles zeker een leuk bezoekje waard! Amstelveen is de perfecte plek om een leuke date te hebben, zo kan je er winkelen, waar de meeste dates wel van houden, vind je hier namelijk een prima bereikbaar centrum waar je echt een uitgebreide winkelkeuze hebt!

Na het winkelen iets samen nuttigen op een terrasje kan ook zeer zeker in Amstelveen in een van de sfeervolle cafés is zeker een aanrader, het is er heel gezellig en altijd ontzettend druk! Voor de actieve singles kun je terecht in het Amsterdamse bos, dat is maar een klein stukje voorbij Amstelveen verwijderd en kan je zelfs op de fiets naartoe, het is namelijk grotendeels op Amstelveens grondgebied en dus een hele gezellige date kan worden als je daar een wandeling doorheen maakt met jouw date, neem een kleedje mee en wat lekkers om te eten of drinken en zo kan je gezellig zitten en jouw date het hemd van de lijf vragen over zijn of haar prive leven! Wil je toch liever iets anders samen met jouw date ondernemen dan is et nog een andere mogelijkheid voor de perfecte date, zo kan je ook langs de wandelroutes  bij de Grote vijver heerlijk wandelen of eventueel met een waterfiets over het meer fietsen, heel gezellig en knus, je kunt het bijna romantisch noemen om met jouw date daar eens een leuke waterfiets toch te hebben.

Er zijn zelfs kano’s te huur, mocht je het iets spannender willen wagen met je date, dan kan je samen een kano pakken en peddelen naar de andere kant van het meer, ondertussen kom je wat vogels tegen en soms wat vissen die eens uit het water omhoog springen. Plan je jouw date in de zomer!

Dan is er een heel groot openluchttheater, daar zijn in de zomer hele leuke en interessante voorstellingen te bekijken, deze parkachtige stad heeft ook een aantal vermaarde heemparken. Daar zie je vooral in de zwoele zomeravonden heel veel mensen op de been die met hun vriend of vriendin een wandeling maken omdat het heel ontspannend en gezellig is! Iedereen is vriendelijk tegen elkaar, overal is er wel iets te doen, soms wat muziek op de achtergrond van een bandje die speelt of ga eens doorwandelen naar het stadshart, daar ligt het Cobra Museum, voor een stukje kunst en geschiedenis is dit zeker leuk om eens naartoe te gaan met jouw date. Singles die van moderne schilderkunst houden, kunnen hier werken bewonderen van de bekende Cobra – Kunstenaars als Appel, constant en Corneillle.

De binnentuin heeft een prachtige kiezeltuin waarin de kiezels regelmatig met speciale gereedschap in vloeiende en concentrische vormen aangeharkt worden! Kortom, Amstelveen is zeker een leuke stad om eens een actie date te hebben, er is genoeg te doen in Amstelveen! Als je dan toch in mastel met jouw droomdate op pad bent en je hebt inmiddels trek gekregen, dan kan je een bezoekje brengen met jouw date in het Restaurant India Port aan de amstel, het is een zeer sfeervol restaurant en je kunt hier heerlijk romantisch dineren voor twee, het is erg sfeervol, gezellig en erg romantisch en ze hebben een zeer uitgebreide menukaart!, zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Indische rijsttafel die het eigenlijk altijd wel goed doet bij een romantische date, wil je toch liever een kipgerecht bestellen omdat je liever een lekker kipje wil eten!

Ook dat kan in dit restaurant. Ze hebben verschillende kip gerechten en deze zijn zeker een aanrader, wij hebben ze al eens geproefd! Zo zijn er een tal van restaurants waar je met jouw droomdate een romantische avond kan hebben. Wat ook een hele leuke plek om even te zitten is, is The winekitchen at Sea, dat ziet er prachtig uit van binnen en is er niet altijd heel druk zodat je geen plekje hebt, maar in het weekend is het wel aan te raden om te reserveren omdat het dan nog wel eens druk kan zijn, daar kun je heerlijk met jouw date een steak Tartaar eten of misschien wel een tatami van tonijn, stuk voor stuk heerlijke verse gerechten.

Wil je toch liever een wat romantische wandeling maken en ergens gewoon even zitten voor een drankje, dan kan je ook eens een kijkje nemen in het Jordaan, wel naast Amstelveen gelegen maar zeker leuk en gezellig om doorheen te wandelen, arm in arm met jouw date en daar hebben ze ook altijd een hele leuke ouderwetse Amsterdamse markt waar je heel lekker kunt eten en zelfs kleding te koop is, een dagje markten en shoppen is natuurlijk altijd heel gezellig en zo kun je samen kijken en ideetjes op doen voor de toekomst, mocht je date uitlopen op een spannende relatie!

Mocht je nou een date hebben die bijvoorbeeld een kindje heeft, dan kan je er altijd voor kiezen om met je date samen eens een dagje met kind erbij langs de geitenboerderij te gaan De Ridammerhoeve, of misschien wel naar Amsterdam gaan het elektrische museumtramlijn bezoeken, mocht je date daar helemaal lyrisch van zijn en haar of zijn kindje ook, dan kan je hier hele oude trams bekijken die vroeger echt gereden hebben, ontzettend veel informatie en een stukje geschiedenis kan je hier op doen. Kortom is er in Amstelveen genoeg te doen om een leuke date te hebben of misschien wel een vervolg date als de eerste zo’n succes is geweest! In Amstelveen en omgeving is er dag en nacht genoeg te doen, dus je hoeft je nooit te vervelen met jouw spannende eerste date! Veel succes!