Alkmaar 

Wat ze zeggen over Alkmaar dat hier maar weinig leuke dates gepland kunnen worden is absoluut niet waar, wij hebben namelijk de leukste datings tips op een rijtje gezet die zeker een spannende of romantische date waard zijn! Zo heb je in Alkmaar de leukste cafés om eens met je date naartoe te gaan, heel gezellig in de oudere stijl te vinden, zijn bijvoorbeeld Grand cafe het gulden Vlies. Dit is een heel ouderwets en gezellig cafe en de gemiddelde bezoeker komt er graag, jouw date zal zeker slagen als jullie eens een bezoekje brengen aan dit grand cafe! Wil je toch liever een andere perfecte date, kan je ook eens kiezen om tussen april en september eens naar de Kaasmarkt te gaan, daar kan je op het Waagplein een omgetoverde plein zien, waar allemaal kaaskraampjes te vinden zijn, mensen die in oude klederdracht rond lopen en hun eigen kaas verkopen, zo heb je echt tal van verschillende soorten kaas die je kunt proeven en zelfs kopen, ben je een echte kaasliefhebber of is jouw date een kaasmeisje? Neem haar dan mee naar de kaasmarkt waar het altijd erg gezellig is!

Liever iets anders dan een lekker kaasje proeven? Dan kun je zomers bijvoorbeeld naar de stadsstrand een paar Mojito’s achterover slaan en wat scheepjes kijken, heel erg leuk zitten en erg gezellig vooral in de zomer, als je dan toch een stuk of 3 cocktails ophebt, kan je even langs het zandstrand zo op het gemak met jouw date een zandkasteel bouwen, dit lijkt erg op een echt strand en als je dan toch een paar cocktails achterover gedrukt hebt, vergeet je heel even dat je in de stad van Alkmaar zit! Hou je meer van wandelen en wil je eigenlijk jouw date meenemen op wandeling, dan is het heel erg leuk om eens door een van de mooiste parken van de Molen van Piet te lopen, dit kan je perfect doen door het centrum of gewoon even langs de molen van Piet en daar op een terrasje rustig zitten en een hapje of drankje te nuttigen. En vergeet trouwens de parken net buiten het centrum van Alkmaar niet bijvoorbeeld de Alkmaarder hout, Westerhout of Oosterhout, tussen de Alkmaarder Hout en het westerhout kun je nog brood geven aan de geitjes op de kinderboerderij, altijd gezellig om met jouw date eens langs te lopen als je daar toch in de buurt bent!

Mocht je toch kiezen om met jouw date een actieve date te willen hebben, dan kan je naar de Escape room in Alkmaar eens gaan kijken, dit is heel erg leuk om te bezoeken waar je zelfs in de zomer of winter altijd iets te doen hebt! Of kies met jouw date voor de Meent, die mag zeker niet ontbreken, daar kun je heerlijk schaatsen en zeg nou zelf! Dit doet het toch altijd goed met een date een rondje te gaan schaatsen en in elkaars armen vallen als het te glad is? Wat nou als je meer op de romantische toer wil gaan? Dan kies je voor een romantische date in Alkmaar en doe dit vooral niet door een stuk kaas te kopen in de vorm van een hartje, dan kan je beter aanschuiven bij de Heeren van Sonoy of het Ijkgebouw aan de oostkant van het centrum waar je jullie maag kunnen vullen met jullie harten. Ken je trouwens die romantische films waarbij het met bakken uit de hemel komt tijdens een zoenend moment van de verliefde hoofdrolspelers? Ondanks een droevige setting een romantisch moment, maar hier kan je dit nog eens zelf met jouw date na beleven. En wat als je nu niet in het centrum van Alkmaar wil afspreken met jouw date? Nou dan ga je gewoon gezellig samen naar de kinderboerderij, dat is een prima plek om samen met jouw date tijd te spenderen, hier zijn een tal van vrijwilligers die jouw vragen kunnen beantwoorden over de dieren die daar te vinden zijn.

Het Rekenhout is namelijk een enorm park waar je prima tijd kan doorbrengen met jouw date om eens heerlijk te wandelen of gelijk een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij, een geslaagde date doet het altijd goed op deze momenten in het park! Vergeet ook je thuisdate niet, want ook dat gebeurd nog steeds, lekker ouderwets maar doet het altijd goed bij een eerste date. Wees creatief en maak jouw date het hof door het gezellig te maken met Netflix een chill drankje doen of gewoon een filmpje op een andere zender te kijken, een bankdate is heel romantische en zo heb je alle tijd voor elkaar zonder dat jullie gestoord worden door andere mensen die om je heen lopen en benieuwd zijn wat jullie aan het doen zijn.

Voor de beste date van Alkmaar wil je natuurlijk deze date niet missen, daar kan je bij de Grote kerk waar je De hofman of De Gulden vlies bezoekt, hier kan je met jouw date lekker zitten in een sofa tegen elkaar aan, om het nog romantischer te maken, neem je beide een drankje om een beetje in de sferen te komen van de omgeving en niemand zal jullie storen. Ben je uitgedronken of gevraagd, neem je date dan mee langs de molen van Piet en wandel daar nog eens rond arm in arm, gezellig langs de mooiste huizen van Alkmaar en doe samen wat ideetjes op voor de toekomst, mochten jullie echt op slag verliefd op elkaar zijn dan is dit de perfecte date om echt eens te ondernemen. Vanaf de loopbrug kan je richting het Waagplein lopen voor een tweede drankje bijvoorbeeld en denk dan gelijk aan alle andere opties die ik eerder genoemd heb, wil je eventueel een kaart meenemen om nog wat andere plekjes te bezoeken, dan kan je een kaart kopen in een van de omliggende winkeltjes die in de stad van Alkmaar te vinden zijn, zo hebben ze er namelijk ook leuke kleine souvenirs winkeltjes die je samen met jouw date gelijk eens kan bezoeken!