Leiden

Eigenlijk is het hele centrum van Leiden één groot monument! Deze prachtige historische stad is dan ook de perfecte locatie voor een romantische date. Maak samen met je date een stadswandeling door de vele straatjes en hofjes en sluit jullie date af met een heerlijk hapje en drankje bij één van de vele gezellige restaurants. Wat zijn de leukste hotspots van Leiden? Want er is zoveel te doen in deze prachtige stad.

In dit gezellige restaurant aan de haven van Leiden kun je de hele dag terecht voor heerlijke en bijzondere gerechten. Eigenaresse Lot reisde in haar busje ‘de Walvis’ de hele wereld over en opende na terugkomst haar eigen restaurant, Lot en de Walvis, waarin ze al haar reiservaringen, ideeën en souvenirs samenbrengt. En echt een heerlijk plekje voor een relaxte (eerste) date je kunt er gezellig zitten maar vooral heerlijk eten! 

Neem je date mee naar restaurant Waag en diner samen in een rijksmonument uit de zeventiende eeuw! Dit prachtige restaurant wordt ook wel de huiskamer van Leiden genoemd. Het is net alsof jullie in jullie eigen huiskamer zitten, maar dan net even wat mooier en groter dan bij jezelf thuis. Geniet van heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer. In een prachtig oud pand in de binnenstad van Leiden vind je The Bishop, een hippe gastrobar met een imposante bar, gietijzeren pilaren en een vide met een glazen balustrade die uitzicht biedt op de keuken, je kan er dus precies zien wat er klaargemaakt wordt en dat is vooral erg handig om te weten wat je eet. Geniet samen van pure en klassieke gerechten met een eigen twist en je brengt zo met jouw eerste date een gezellig avondje zitten door waar je heerlijk kan eten of gewoon even een drankje doen, zo heb je genoeg tijd met jouw date om vragen te stellen over elkaar!

Bij Galerie Café Leidse Lente kunnen jullie zowel je culinaire als culturele hart ophalen! Geniet samen van lekkere lunch, borrel of diner in het met prachtige vintage meubels ingerichte café, en laat je verrassen door inspirerende kunst, muziek en cultuur. Een relaxte, creative sfeer voor een eerste date en dit zal zeker geslaagd zijn om een eerste keer met je date te bezoeken, wil je jouw date niet laten mislukken! 

Op een prachtige locatie in het centrum aan het water vind je ROOS, een klein maar gezellig café waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch, een goede kop koffie en lekkere taartjes. Alles wordt helemaal zelf bereid, en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische en lokale producten. Door de wisselende menukaart is er iedere keer wel weer iets nieuws om te proeven: taste en smile! Het is soms even wachten tot de gerechten klaar zijn omdat alles natuurlijk bereidt wordt als je daar even gaat zitten, maar dan heb je ook alles echt ver van de pers! 

Omdat er in Leiden heel veel cafeetjes aan hebben we ook nog een paar dingen die je echt niet moet den op een eerste date, drink bijvoorbeeld niet te veel, je ziet vaak mensen die snel en veel drinken om het zo gezelliger te maken en losser te komen, maar hierdoor gaan de zenuwen echt niet weg en je date zal dit niet leuk vinden of misschien wel weg lopen en jou laten zitten!  Ga een gesprek ook niet gelijk aan met hoe gaat het, maar vraag gewoon wat een date zoals doet in het dagelijks leven en toon echt interesse, dit kan je bijvoorbeeld doen onder het genot van een drankje bij Café Meneer Jansen, daar kan je gezellig zitten en iedereen is gelijk, ze kijken je daar niet raar aan als je met jouw eerste date daar een biertje of wijntje wil komen doen!

Wist je trouwens dat je in Leiden heel veel geschiedenis hebt? Daar heb je bijvoorbeeld prachtige musea, dus wil je jouw date meenemen op een cultureel gezellig en super leuk uitje? Dan is een dagje museums bezoeken in Leiden zeker een must, zo heb je namelijk ook het onderzoek instituut  en een natuurhistorische museum genaamd Naturalis, ontdek samen met jouw date hoe de geschiedenis zich herhaalt als jij daar  met jouw date rondloopt en een stukje cultuur opdoet! Als je nog geen last hebt van rusteloze beentjes met jouw date, dan kan je een leuke maar vooral korte wandeling maken naar de Burcht, na het beklimmen van de heuvel aan de Burcht is het nog mogelijk om daar eens wat te drinken met jouw date in het Koetshuis de Burcht, zo kun je samen even bijkomen en je beentjes laten rusten om vervolgens weer door te stappen naar beneden en de wandelroute verder af te sluiten.

In Leiden heb je ook een prachtige kleine grot staan waar je met jouw date naartoe kan gaan, dat is echt een vinkje waard op je lijstje moet staan om te daten, want het is een soort van middeleeuwse kelder met daaronder een cafe van De Leur in de Breestraat, omgetoverd tot een romantische plek waar je jouw date een heerlijke avondje kan bezorgen! Kortom wil je cultuur proeven, sporten of kennis vergaren of gewoon van een Theater genieten, Leiden is the place to be als het gaat om de beste dating plekken in Nederland. Er zijn genoeg verschillende gebieden waar je jouw date mee naartoe kan nemen, heel veel restaurantjes en cafeetjes om even een drankje te nuttigen en gewoon de beste plek om te zijn met jouw eerste date! Als je iets buiten Leiden nog even een klein rondje wil doen, kan je jouw date altijd nog voor een romantische wandeling meenemen naar het strand, in de buurt van Leiden is namelijk een strand waar je heerlijk samen even tot jullie zelf kunnen komen, weg dwalen van iedereen en echt even met zijn tweetjes zijn zonder gestoord te willen worden. Wil je echt daten in Leiden, dan staat Leiden zeker bij ons in het rijtje thuis voor de beste dating plekken van Nederland.